Metodologia de cercetare utilizata in cadrul proiectului urmatoarele aspecte:
Pentru obtinerea unor mostre de produse alimentare din carne se vor experimenta mai multe retete, iar pentru aplicarea sistemului de asigurare a calitatii se va utiliza metoda HACCP, cu respectarea celor 12 faze. Se vor efectua si studii sociologice, bazate pe metoda sondajului statistic, cu chestionar scris, pe un esantion reprezentativ de specialisti din zona Moldovei.
Pe langa acesate metode, se vor folosi si alte metode si procedee din domeniul statisticii agricole, a evidentei economice, a analizei comparate, dar si metode economico-matematice privind calculul operational si tehnicile de elaborare a modelelor economico-matematice de optimizare. Echipa de cercetare va apela si la alte metode, dintre care enumeram:
Se va apela si la metodele de segmentare a pietei (Belson, matriciala), tintirea si pozitionarea strategica pe piata, cartarea perceptuala a ofertelor concurente, avantajul competitiv, s.a.
Metodologia de cercetare va avea in vedere parcurferea a doua faze: faza de teren si faza de birou.
In prima faza se vor face investigatii pe teren, in cadrul unitatilor din esantion, din arealul cercetat, pentru alcatuirea bazei de date (tehnice si economico-financiare), pentru perioada 2005 - 2007.
In faza a doua se vor ordona, selecta si prelucra informatiile, se vor elabora sintezele privind situatia existenta, utilizandu-se tehnica electronica de calcul si programe informatice specifice. De asemenea, se vor elabora modele economico-matematice pentru optimizarea structurii culturilor furajere, a tehnologiilor de cultivare a plantelor furajere, a structurti productiei finale etc.