Managementul siguranţei alimentelor în domeniul vinului şi produselor lactate 2008-2010
Obiectiv:
Transferul cunoştinţelor din domeniul managementului calităţii şi
siguranţei alimentare la nivelul companiilor mici şi mijlocii din domeniul alimentar din
Ungaria şi România: industria vinului şi industria produselor lactate.
WINDAIR este un proiect de tip Leonardo da Vinci, finanţat de Uniunea
Europeană, având ca obiectiv specific studiul impactului aplicării în producţie a
normelor din domeniul managementului calităţii şi siguranţei alimentare şi
îmbunătăţirea siguranţei alimentare. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul
presupune adaptarea la nivelul cerinţelor locale specifice sectorului alimentar din Ungaria şi
România a unui instrument de lucru deja existent; rezultatul final al proiectului va fi un instrument
adaptat la standardele europene, numit WINDAIR, care va permite o mai buna întelegere în ceea ce
priveşte aplicarea normelor şi legislaţiei existente în domeniul calităţii
şi siguranţei alimentare.
Acest proiect a fost finanţat cu suportul Uniunii Europene.
Această publicaţie/comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorilor, Comisia
Europeană nu poate fi facută responsabilă pentru utilizarea oricaror informaţii
conţinute.