Specializarea
Protecţia consumatorului şi a mediului
» Obiective, calificări şi ocupaţii posibile
Pentru a vizualiza fişa unei discipline apăsaţi pe denumirea ei.
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
Analiză matematică | 5 | - | ||
Chimie anorganică şi analitică | 5 | - | ||
Chimie organică | 4 | - | ||
Chimie fizică şi coloidală | 4 | - | ||
Informatică aplicată | 5 | - | ||
Fizică | 5 | - | ||
Teoria probabilităţilor şi statistică matematică | - | 4 | ||
Management | - | 4 | ||
Biochimie | - | 4 | ||
Geometrie descriptivă | - | 4 | ||
Elemente de inginerie mecanică | - | 4 | ||
Chimia alimentelor | - | 4 | ||
Practică de domeniu | - | 4 | ||
Educaţie fizică | 1 | 1 | ||
Total I | 29 | 29 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Pachet I | ||||
Limbi străine (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană) |
2 | 2 | ||
Total II | 2 | 2 | ||
TOTAL I + II | 31 | 31 | ||
III. DPPD | ||||
Psihologia educaţiei | 5 | - | ||
Pedagogie I | - | 5 |
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară | - | 4 | ||
Microbiologie generală | - | 4 | ||
Principiile nutriţiei umane | 4 | - | ||
Analiză senzorială | 5 | - | ||
Principii și metode de conservare a produselor alimentare | 5 | - | ||
Ecologie şi protecţia mediului | 5 | - | ||
Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară | - | 4 | ||
Elemente de inginerie electrică | - | 5 | ||
Operaţii unitare în industria alimentară | 5 | 5 | ||
Grafică asistată de calculator | 5 | - | ||
Practică tehnologică în domeniu | - | 3 | ||
Educaţie fizică | 1 | 1 | ||
Total I | 30 | 26 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Pachet I (se va alege o disciplină) | ||||
Reziduri anorganice şi organice în produsele agroalimentare | 2 | 2 | ||
Poluarea şi protecţia ecosistemelor | ||||
Pachet II | ||||
Limbi străine (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă) |
1 | 1 | ||
Total II | 3 | 3 | ||
TOTAL I + II | 33 | 29 | ||
III. DPPD | ||||
Pedagogie II | 5 | - | ||
Didactica specialităţii | - | 5 |
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
Principiile nutriţiei umane | 5 | - | ||
Tehnologii pentru prelucrarea produselor de origine vegetală | 4 | - | ||
Analize senzoriale | 4 | - | ||
Auditul de mediu | 4 | - | ||
Inocuitatea produselor alimentare | 4 | - | ||
Biotehnologii agroalimentare | - | 5 | ||
Utilaje în industria alimentară şi ingineria mediului | 5 | 5 | ||
Ambalaje şi design în industria alimentară | - | 4 | ||
Monitorizarea factorilor de mediu | - | 4 | ||
Tehnici şi echipamente de investigare a factorilor de mediu | - | 5 | ||
Practică de specialitate | - | 4 | ||
Total I | 26 | 27 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară | - | 3 | ||
Coloizi în industria alimentară | ||||
Teoria economică a consumatorului | 4 | - | ||
Etică şi integritate academică | ||||
Total II | 4 | 3 | ||
TOTAL I + II | 30 | 30 | ||
III. DPPD | ||||
Instruire asistată de calculator | 2 | - | ||
Managementul clasei de elevi | - | 3 | ||
Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) | 3 | 2 | ||
Examen de absolvire: nivelul 1 | - | 5 |
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
Metode şi tehnici de evaluare şi expertizare în domeniul alimentar | 5 | - | ||
Managementul mediului | - | 4 | ||
Managementul protecţiei consumatorului | - | 5 | ||
Marketing şi merceologie | 5 | - | ||
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare | 5 | - | ||
Optimizarea şi modelarea proceselor tehnologice | - | 4 | ||
Politici şi strategii globale de securitate alimentară | 4 | - | ||
Legislatie şi servicii de protecţie a consumatorului | 4 | - | ||
Siguranţă alimentară în protecţia consumatorului | - | 4 | ||
Managementul deşeurilor | - | 4 | ||
Tehnici de depoluare a mediului | - | 4 | ||
Comportamentul consumatorului | 4 | - | ||
Practică de specialitate | - | 5 | ||
Total I | 27 | 30 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Pachet I (se va alege o disciplină) | ||||
Toxicitatea plantelor medicinale şi ciupercilor | 3 | - | ||
Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor | ||||
Total II | 3 | - | ||
TOTAL I + II | 30 | 30 | ||
III. FACULTATIVE | ||||
Antreprenoriat | - | 3 |