Specializarea
Protecţia consumatorului şi a mediului
» Obiective, calificări şi ocupaţii posibile
Pentru a vizualiza fişa unei discipline apăsaţi pe denumirea ei.
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
![]() |
Analiză matematică | 5 | - | |
![]() |
Chimie anorganică şi analitică | 5 | - | |
![]() |
Chimie organică | 4 | - | |
![]() |
Chimie fizică şi coloidală | 4 | - | |
![]() |
Informatică aplicată | 5 | - | |
![]() |
Fizică | 5 | - | |
![]() |
Teoria probabilităţilor şi statistică matematică | - | 4 | |
![]() |
Management | - | 4 | |
![]() |
Biochimie | - | 4 | |
![]() |
Geometrie descriptivă | - | 4 | |
![]() |
Elemente de inginerie mecanică | - | 4 | |
![]() |
Chimia alimentelor | - | 4 | |
![]() |
Practică de domeniu | - | 4 | |
![]() |
Educaţie fizică | 1 | 1 | |
Total I | 29 | 29 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Pachet I | ||||
![]() |
Limbi străine (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană) |
2 | 2 | |
Total II | 2 | 2 | ||
TOTAL I + II | 31 | 31 | ||
III. DPPD | ||||
![]() |
Psihologia educaţiei | 5 | - | |
![]() |
Pedagogie I | - | 5 |
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
![]() |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară | - | 4 | |
![]() |
Microbiologie generală | - | 4 | |
![]() |
Principiile nutriţiei umane | 4 | - | |
![]() |
Analiză senzorială | 5 | - | |
![]() |
Principii și metode de conservare a produselor alimentare | 5 | - | |
![]() |
Ecologie şi protecţia mediului | 5 | - | |
![]() |
Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară | - | 4 | |
![]() |
Elemente de inginerie electrică | - | 5 | |
![]() |
Operaţii unitare în industria alimentară | 5 | 5 | |
![]() |
Grafică asistată de calculator | 5 | - | |
![]() |
Practică tehnologică în domeniu | - | 3 | |
![]() |
Educaţie fizică | 1 | 1 | |
Total I | 30 | 26 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Pachet I (se va alege o disciplină) | ||||
![]() |
Reziduri anorganice şi organice în produsele agroalimentare | 2 | 2 | |
![]() |
Poluarea şi protecţia ecosistemelor | |||
Pachet II | ||||
![]() |
Limbi străine (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă) |
1 | 1 | |
Total II | 3 | 3 | ||
TOTAL I + II | 33 | 29 | ||
III. DPPD | ||||
![]() |
Pedagogie II | 5 | - | |
![]() |
Didactica specialităţii | - | 5 |
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
![]() |
Principiile nutriţiei umane | 5 | - | |
![]() |
Tehnologii pentru prelucrarea produselor de origine vegetală | 4 | - | |
![]() |
Analize senzoriale | 4 | - | |
![]() |
Auditul de mediu | 4 | - | |
![]() |
Inocuitatea produselor alimentare | 4 | - | |
![]() |
Biotehnologii agroalimentare | - | 5 | |
![]() |
Utilaje în industria alimentară şi ingineria mediului | 5 | 5 | |
![]() |
Ambalaje şi design în industria alimentară | - | 4 | |
![]() |
Monitorizarea factorilor de mediu | - | 4 | |
![]() |
Tehnici şi echipamente de investigare a factorilor de mediu | - | 5 | |
![]() |
Practică de specialitate | - | 4 | |
Total I | 26 | 27 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
![]() |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară | - | 3 | |
![]() |
Coloizi în industria alimentară | |||
![]() |
Teoria economică a consumatorului | 4 | - | |
![]() |
Etică şi integritate academică | |||
Total II | 4 | 3 | ||
TOTAL I + II | 30 | 30 | ||
III. DPPD | ||||
![]() |
Instruire asistată de calculator | 2 | - | |
![]() |
Managementul clasei de elevi | - | 3 | |
![]() |
Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) | 3 | 2 | |
![]() |
Examen de absolvire: nivelul 1 | - | 5 |
Disciplina | Nr. ore | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
sem I | sem II | |||
I. OBLIGATORII | ||||
![]() |
Metode şi tehnici de evaluare şi expertizare în domeniul alimentar | 5 | - | |
![]() |
Managementul mediului | - | 4 | |
![]() |
Managementul protecţiei consumatorului | - | 5 | |
![]() |
Marketing şi merceologie | 5 | - | |
![]() |
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare | 5 | - | |
![]() |
Optimizarea şi modelarea proceselor tehnologice | - | 4 | |
![]() |
Politici şi strategii globale de securitate alimentară | 4 | - | |
![]() |
Legislatie şi servicii de protecţie a consumatorului | 4 | - | |
![]() |
Siguranţă alimentară în protecţia consumatorului | - | 4 | |
![]() |
Managementul deşeurilor | - | 4 | |
![]() |
Tehnici de depoluare a mediului | - | 4 | |
![]() |
Comportamentul consumatorului | 4 | - | |
![]() |
Practică de specialitate | - | 5 | |
Total I | 27 | 30 | ||
II. OPŢIONALE | ||||
Pachet I (se va alege o disciplină) | ||||
![]() |
Toxicitatea plantelor medicinale şi ciupercilor | 3 | - | |
![]() |
Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor | |||
Total II | 3 | - | ||
TOTAL I + II | 30 | 30 | ||
III. FACULTATIVE | ||||
![]() |
Antreprenoriat | - | 3 |