Studii universitare de licenţă
AcasaSpecializarea: Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Plan de învăţământ
ANUL I
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Matematică și statistică | 4 | - | |
2 | Fizică | 6 | - | |
3 | Chimie anorganică şi analitică | 4 | 5 | |
4 | Chimie organică | 6 | - | |
5 | Chimie fizică şi coloidală | - | 5 | |
6 | Informatică aplicată și digitalizare | 4 | 6 | |
7 | Biochimie | - | 3 | |
8 | Biologia producţiilor | - | 3 | |
9 | Ecologie şi protecţia mediului | - | 3 | |
10 | Grafică asistată pe calculator | 4 | - | |
11 | Educaţie fizică | (1) | (1) | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
12 | Limbi străine
(la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă |
2 | 3 | |
13 | Politici şi strategii globale de securitate alimentară Comportamentul consumatorului |
- | 2 | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
14 | Comunicare şi relaţii publice | - | 3 | |
15 | Administraţie publică | 3 | - | |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
16 | Psihologia educaţiei | 5 | - | |
17 | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) |
- | 5 |
ANUL III
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Tehnologii generale vegetale | 4 | - | |
2 | Tehnologii generale animale | 4 | - | |
3 | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 1 (băuturi) | 4 | - | |
4 | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 2 (legume și fructe) |
- | 3 | |
5 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) |
4 | - | |
6 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate)-proiect |
2 | - | |
7 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate) |
- | 4 | |
8 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate)-proiect |
- | 2 | |
9 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 3 (prod. avicole și apicole) |
- | 4 | |
10 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 4 (pește și prod. acvatice) |
- | 4 | |
11 | Marketing | - | 4 | |
12 | Managementul proiectelor | 3 | - | |
13 | Managementul proiectelor-proiect | 2 | - | |
14 | Aditivi şi ingrediente în industria alimentară | 5 | - | |
15 | Operații unitare în industria alimentară | - | 4 | |
16 | Practică tehnologică de specialitate | - | 4 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
17 | Organisme modificate genetic Contabilitate şi gestiunea unităţilor alimentare |
2 | - | |
18 | Drept Etică şi integritate academică |
- | 1 | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
19 | Norme şi tehnica securităţii muncii în industria alimentară | 3 | - | |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
20 | Instruire asistată de calculator | 2 | - | |
21 | Managementul clasei de elevi | - | 3 | |
22 | Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) | 3 | 2 | |
23 | Examen de absolvire: Nivelul I | - | 5 |
ANUL II
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Analiză senzorială | 5 | 4 | |
2 | Microbiologie generală | 5 | - | |
3 | Chimia alimentelor | 5 | - | |
4 | Principiile nutriţiei umane | - | 4 | |
5 | Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară |
- | 4 | |
6 | Merceologia produselor alimentare | 6 | - | |
7 | Tehnologii generale în industria alimentară | 5 | 2 | |
8 | Tehnologii generale în industria alimentară - Proiect | - | 2 | |
9 | Utilaje în industria alimentară | - | 3 | |
10 | Microbiologie specială | - | 3 | |
11 | Educaţie fizică | (1) | (1) | |
12 | Practică tehnologică în domeniu | - | 4 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
13 | Limbi străine
(la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă |
2 | 2 | |
14 | Legislaţie în industria alimentară Inocuitatea produselor alimentare |
- | 2 | |
15 | Elemente de inginerie electrică Elemente de inginerie mecanică |
2 | - | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
16 | Economie generală | - | 3 | |
17 | Tehnică experimentală | 3 | - | |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
18 | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii + Teoria şi metodologia evaluării) |
5 | - | |
19 | Didactica specialităţii | - | 5 |
ANUL IV
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Elemente de management al calității | - | 3 | |
2 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare | 5 | 2 | |
3 | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive) | 4 | - | |
4 | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație) | 4 | - | |
5 | Controlul calităţii produselor de origine vegetală (1-băuturi/2-legume și fructe) |
2 | 2 | |
6 | Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive/4-morarit si panificatie) | 2 | 2 | |
7 | Autentificarea şi certificarea alimentelor | - | 3 | |
8 | Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne/2-lapte) | 5 | 3 | |
9 | Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole/4-piscicole) | 5 | 3 | |
10 | Practică de specialitate | - | 4 | |
11 | Practică pentru proiectul de diplomă | - | 2 | |
12 | Elaborarea proiectului de diplomă | - | 4 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
13 | Metode enzimatice şi imunologice de analiză Biotehnologii speciale |
3 | - | |
14 | Metode cromatografice şi electroforetice de analiza alimentelor Metode spectroscopice de analiză a alimentelor |
- | 2 | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
15 | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare | 2 | 2 | |
16 | Susținerea proiectului de diplomă | - | 10 |