Studii universitare de licenţă
AcasaSpecializarea: Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism
Plan de învăţământ
ANUL I
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Statistică matematică și economică | 6 | - | |
2 | Fizică | 6 | - | |
3 | Bazele economiei | - | 4 | |
4 | Bazele managementului | - | 4 | |
5 | Bazele marketingului | - | 3 | |
6 | Informatică aplicată şi digitalizare | 5 | 5 | |
7 | Tehnologii generale vegetale | 4 | - | |
8 | Tehnologii generale animale | 4 | - | |
9 | Biotehnologii | 3 | 4 | |
10 | Educaţie fizică | - | (3) | |
11 | Practică de domeniu | - | 4 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I | ||||
12 | Politici agricole comunitare Dezvoltare rurală |
- | 4 | |
Pachet II | ||||
13 | Limbi străine
(la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă |
2 | 2 | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
14 | Bazele antreprenoriatului | 3 | - | |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
15 | Psihologia educaţiei | 5 | - | |
16 | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei + Teoria şi metodologia curriculumului) |
- | 5 |
ANUL III
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Merceologie | - | 5 | |
2 | Ecologie și protecţia mediului | 4 | 3 | |
3 | Managementul calității | 5 | 3 | |
4 | nbsp; Managementul valorificării faunei cinegetice | 4 | 4 | |
5 | Procesarea produselor agroalimentare (2) | 5 | - | |
6 | Amenajarea agroturistică a teritoriului | 4 | - | |
7 | Tehnologia şi valorificarea băuturilor | - | 4 | |
8 | Managementul fermelor agroturistice | - | 5 | |
9 | Managementul fermelor agroturistice - proiect | - | 1 | |
10 | Management în alimentaţie publică şi agroturism | 4 | - | |
11 | Practică de domeniu | - | 4 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I* | ||||
12 | Etică şi integritate academică Drept |
- | 1 | |
Pachet II* | ||||
13 | Cinegetică Silvicultură şi produse ale pădurii |
4 | - | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
14 | Educaţie fizică | 1 | 1 | |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
15 | Instruire asistată de calculator | 2 | - | |
16 | Managementul clasei de elevi | - | 3 | |
17 | Practică pedagogică în înv. preuniversitar obligatoriu (1,2) | 3 | 2 | |
18 | Examen de absolvire: Nivelul I | - | 5 |
ANUL II
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Chimia alimentelor | 5 | - | |
2 | Aplicații digitale în HoReCa | 5 | - | |
3 | Biochimie | - | 4 | |
4 | Economie agroalimentară | - | 4 | |
5 | Procesarea produselor agroalimentare (1) | - | 4 | |
6 | Procesarea produselor agroalimentare (1) - proiect | - | 1 | |
7 | Geografia turismului şi resurse turistice | 7 | - | |
8 | Nutriţie umană | - | 4 | |
9 | Microbiologia alimentelor | 4 | - | |
10 | Igienă alimentară | 4 | - | |
11 | Tehnici culinare şi produse de patiserie | - | 4 | |
12 | Construcţii agroturistice | - | 4 | |
13 | Educaţie fizică | (1) | (2) | |
14 | Practică de domeniu | - | 4 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I | ||||
15 | Grafică asistată de calculator Managementul strategic |
4 | - | |
Pachet II | ||||
16 | Limbi străine
(la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă |
1 | 1 | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
17 | Administraţie publică | 3 | - | |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
18 | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii + Teoria şi metodologia evaluării) |
5 | - | |
19 | Didactica specialităţii | - | 5 |
ANUL IV
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | ||
---|---|---|---|---|
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1 | Contabilitate | - | 4 | |
2 | Ambalaje şi design | - | 3 | |
3 | Ambalaje şi design - proiect | - | 1 | |
4 | Analiza economico-financiară | 4 | - | |
5 | Tehnologii alimentare tradiţionale | - | 3 | |
6 | Managementul resurselor umane | 4 | - | |
7 | Controlul calităţii alimentelor | 5 | 4 | |
8 | Tehnici hoteliere și de restaurant | 5 | 3 | |
9 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare |
4 | 2 | |
10 | Gastronomie | - | 3 | |
11 | Marketing în alimentaţie publică şi agroturism | 4 | - | |
12 | Practică | - | 5 | |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I | ||||
13 | Turism cultural și ecoturism Finanțare și creditare |
4 | - | |
Pachet II | ||||
14 | Merchandising Tehnici de negociere |
- | 2 | |
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
15 | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare | 2 | 1 | |
15 | Susținerea proiectului de diplomă | - | 10 |