Studii universitare de licenţă

Specializarea: Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism



Plan de învăţământ

ANUL I


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Statistică matematică și economică 6 -
2   Fizică 6 -
3   Bazele economiei - 4
4   Bazele managementului - 4
5   Bazele marketingului - 3
6   Informatică aplicată şi digitalizare 5 5
7   Tehnologii generale vegetale 4 -
8   Tehnologii generale animale 4 -
9   Biotehnologii 3 4
10   Educaţie fizică - (3)
11   Practică de domeniu - 4
  DISCIPLINE OPŢIONALE
  Pachet I
12   Politici agricole comunitare
  Dezvoltare rurală
- 4
  Pachet II
13   Limbi străine (la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă
2 2
  DISCIPLINE FACULTATIVE
14   Bazele antreprenoriatului 3 -
  SEMINAR PEDAGOGIC
15   Psihologia educaţiei 5 -
16   Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei +
  Teoria şi metodologia curriculumului)
- 5


ANUL III


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Merceologie - 5
2   Ecologie și protecţia mediului 4 3
3   Managementul calității 5 3
4 nbsp; Managementul valorificării faunei cinegetice 4 4
5   Procesarea produselor agroalimentare (2) 5 -
6   Amenajarea agroturistică a teritoriului 4 -
7   Tehnologia şi valorificarea băuturilor - 4
8   Managementul fermelor agroturistice - 5
9   Managementul fermelor agroturistice - proiect - 1
10   Management în alimentaţie publică şi agroturism 4 -
11   Practică de domeniu - 4
  DISCIPLINE OPŢIONALE
  Pachet I*
12   Etică şi integritate academică
  Drept
- 1
  Pachet II*
13   Cinegetică
  Silvicultură şi produse ale pădurii
4 -
  DISCIPLINE FACULTATIVE
14   Educaţie fizică 1 1
  SEMINAR PEDAGOGIC
15   Instruire asistată de calculator 2 -
16   Managementul clasei de elevi - 3
17   Practică pedagogică în înv. preuniversitar obligatoriu (1,2) 3 2
18   Examen de absolvire: Nivelul I - 5
* Se va alege o disciplină

ANUL II


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Chimia alimentelor 5 -
2   Aplicații digitale în HoReCa 5 -
3   Biochimie - 4
4   Economie agroalimentară - 4
5   Procesarea produselor agroalimentare (1) - 4
6   Procesarea produselor agroalimentare (1) - proiect - 1
7   Geografia turismului şi resurse turistice 7 -
8   Nutriţie umană - 4
9   Microbiologia alimentelor 4 -
10   Igienă alimentară 4 -
11   Tehnici culinare şi produse de patiserie - 4
12   Construcţii agroturistice - 4
13   Educaţie fizică (1) (2)
14   Practică de domeniu - 4
  DISCIPLINE OPŢIONALE
  Pachet I
15   Grafică asistată de calculator
  Managementul strategic
4 -
  Pachet II
16   Limbi străine (la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă
1 1
  DISCIPLINE FACULTATIVE
17   Administraţie publică 3 -
  SEMINAR PEDAGOGIC
18   Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii +
  Teoria şi metodologia evaluării)
5 -
19   Didactica specialităţii - 5


ANUL IV


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Contabilitate - 4
2   Ambalaje şi design - 3
3   Ambalaje şi design - proiect - 1
4   Analiza economico-financiară 4 -
5   Tehnologii alimentare tradiţionale - 3
6   Managementul resurselor umane 4 -
7   Controlul calităţii alimentelor 5 4
8   Tehnici hoteliere și de restaurant 5 3
9   Principii şi metode de conservare a produselor
   alimentare
4 2
10   Gastronomie - 3
11   Marketing în alimentaţie publică şi agroturism 4 -
12   Practică - 5
  DISCIPLINE OPŢIONALE
  Pachet I
13   Turism cultural și ecoturism
  Finanțare și creditare
4 -
  Pachet II
14   Merchandising
  Tehnici de negociere
- 2
  DISCIPLINE FACULTATIVE
15   Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare 2 1
15   Susținerea proiectului de diplomă - 10