Tatiana Mardari

Licenţa Creative Commons
Acest articol este pus la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire 4.0 Internaţional


STUDY OF SENSORY AND MICROBIOLOGICAL INDICES OF RABBIT CARCASSES

Tatiana Mardari, Rita Holban

Abstract
    The paper presents the results obtained from the assessment of sensory and microbiological indices of rabbit carcasses of different origins. The studied carcasses were purchased from a specialized store, from the market and from a farm. The obtaineddata indicate an increased bacterial load in the carcass from the market both on the surface and in depth, and the carcass from the specialized store fell into the category of fresh meat according to sensory and microbiological indices.

Key words: rabbit carcasses, sensory indices, microbiological indices, bacterial micro flora


STUDIUL UNOR INDICI ORGANOLEPTICI ŞI MICROBIOLOGICI ÎN CARCASELE DE IEPURE DE CASĂ

Tatiana Mardari, Rita Holban

Rezumat
    Lucrarea prezintă rezultatele obţinute în urma aprecierii unor indici organoleptici şi microbiologici a carcaselor de iepure de casă cu proveniență diferită. Carcasele studiate au fost achiziţionate din magazin specializat, piaţă dar şi din gospodărie ţărănească. Datele obţinute indică o încărcătură bacteriană mărită în carcasa din piaţă atât la suprafaţă cât şi în profunzime, iar carcasa din magazinul specializat s-a încadrat în categoria de carne proaspătă după indicii organoleptici şi microbiologici.

Cuvinte cheie: carcase de iepure de casă, indici organoleptici, indici microbiologici, microflora bacteriană