STUDY OF SENSORY AND MICROBIOLOGICAL INDICES OF RABBIT CARCASSES
Tatiana Mardari, Rita Holban
Abstract
The paper presents the results obtained from the assessment of sensory and microbiological indices of rabbit carcasses of different origins. The studied carcasses were purchased from a specialized store, from the market and from a farm. The obtaineddata indicate an increased bacterial load in the carcass from the market both on the surface and in depth, and the carcass from the specialized store fell into the category of fresh meat according to sensory and microbiological indices.
STUDIUL UNOR INDICI ORGANOLEPTICI ŞI MICROBIOLOGICI ÎN CARCASELE DE IEPURE DE CASĂ
Tatiana Mardari, Rita Holban
Rezumat
Lucrarea prezintă rezultatele obţinute în urma aprecierii unor indici organoleptici şi microbiologici a carcaselor de iepure de casă cu proveniență diferită. Carcasele studiate au fost achiziţionate din magazin specializat, piaţă dar şi din gospodărie ţărănească. Datele obţinute indică o încărcătură bacteriană mărită în carcasa din piaţă atât la suprafaţă cât şi în profunzime, iar carcasa din magazinul specializat s-a încadrat în categoria de carne proaspătă după indicii organoleptici şi microbiologici.
Cuvinte cheie: carcase de iepure de casă, indici organoleptici, indici microbiologici, microflora bacteriană