100 ani de invatamant universitar agronomic
               prima pagină      contact       căutare în site     
 
prima pagina » BibliotecaBIBLIOTECA USAMV IASI


Anunţuri importante pentru studenţi, sesiunea de vară 2020

- Accesarea titlurilor din bibliografii, vara 2020: catalog online
- Restituirea cărţilor de către studenţii din anii terminali se va face în perioada 18-22 mai 2020.
  Vă rugăm să citiţi anunţul complet pentru a afla toate detaliile.


Informaţii generale


Alături de celelalte biblioteci universitare ieşene, Biblioteca USAMV este o bibliotecă de profil ştiinţific şi enciclopedic, de rang naţional.

Biblioteca USAMV are un istoric strâns legat de cel al universităţii, luând fiinţă în anul 1933, pe lângă Facultatea de Ştiinţe Agricole cu sediul la Iaşi şi Chişinău.

Principalul obiectiv al Bibliotecii USAMV Iaşi este acela de a susţine procesul de educaţie şi de cercetare desfăşurat în primul rând de către membrii comunităţii academice: studenţi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, etc., precum şi de către oricare alţi utilizatori externi.

Biblioteca face parte din Consorţiul European al Bibliotecilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi din Balcan Library Union.

Colecţiile Bibliotecii au caracter enciclopedic şi cuprind cărţi, cursuri, reviste, ziare, manuscrise, CD-uri, casete video, baze de date. Biblioteca are un fond documentar totalizând 99.617 unităţi de bibliotecă, din care 90.567 carţi, 9050 publicaţii seriale, precum şi acces la platforma ANELIS PLUS 2020.

În cadrul relaţiilor de schimb de publicaţii, Biblioteca are un număr de 29 parteneri externi şi 52 parteneri interni. Publicul cititor numără 3853 beneficiari: studenţi, cadre didactice, cercetători, masteranzi, doctoranzi, specialişti din unităţi de producţie şi cercetare din Iaşi şi din întreaga ţară.

Biblioteca USAMV este structurată astfel:

- Biblioteca Centrală

- Biblioteca Filială Meritus- Cămin A5

- Bibliotecile Filiale de Discipline

- Centrul de Documentare pentru Medicină Veterinară

- Centrul de Documentare pentru Managementul Dezvoltării Rurale şi Ingineria Economică în Agricultură

Biblioteca Centrală

Biblioteca Centrală este dispusă pe o suprafaţă de 1350 mp şi 4 niveluri. Acest spaţiu cuprinde 3 săli de lectură cu un număr de 191 de locuri si 43 de computere.

La Demisol se află stocat întregul fond de publicaţii al Bibliotecii, precum şi Serviciul Relaţii cu Publicul.

Parterul găzduieşte cea mai mare sală de lectură a Bibliotecii destinată publicaţiilor româneşti şi străine de specialitate, aflate în acces liber la raft, cu un număr de 115 locuri şi 7 computere, precum şi birourile personalului Bibliotecii.

La etajul întâi, se află Sala de lectură Rotonda 2 care cuprinde colecţiile de publicaţii periodice româneşti şi străine în acces liber la raft. Sala are un numar de 28 de locuri destinate studiului şi 4 computere facilitând accesul la internet.

Sala Rotonda 3 (Sala Media), situată la etajul 2, oferă un număr de 48 de locuri şi 32 de computere. Utilizatorii pot accesa aici bazele de date ale Bibliotecii precum şi toate resursele electronice şi on-line.

Biblioteca Centrală îşi desfăşoară toate activităţile şi serviciile specifice în sistemul informatizat de bibliotecă Liberty5.

Spaţiul Bibliotecii Centrale beneficiază de Wi-Fi gratuit pentru utilizatori şi personal.

Biblioteca Filială Meritus- Cămin A5

Situată la etajul 5 al Căminului studenţesc Meritus, aceasta este dotată cu publicaţii specifice programelor de studii ale celor 4 facultăţi ale USAMV, în acces liber la raft, deţine un număr de 40 locuri şi 8 computere, are acces la Internet, WI-Fi gratuit, precum şi o zonă de relaxare cu 12 fotolii.

Bibliotecile Filiale de Discipline

Acestea sunt în număr de 39 şi pun la dipoziţia studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor un număr de 975 locuri şi 2853 publicaţii de specialitate.

Centrul de Documentare pentru Medicină Veterinară

Cu un număr de 12 locuri şi 200 de publicaţii de specialitate, acesta se află situat la Facultatea de Medicină Veterinară.

Centrul de Documentare pentru Managementul Dezvoltării Rurale şi Ingineria Economică în Agricultură

Cu un număr de 10 locuri, acesta se află situat la Facultatea de Agricultură şi pune la dispoziţia utilizatorilor 1630 publicaţii de specialitate.1. Informaţii utile

2. Regulament de funcţionare al Bibliotecii Universitare a USAMV Iaşi

3. Servicii oferite

4. Catalog on-line şi tutorialul pentru accesarea cuprinsurilor la seriale

5. Publicaţii on-line

6. Baze de date

7. Acces Instituţional Anelis PLUS

8. Editorial

9. Structură şi personal

10. Biblioteca în cifre

11. Contact

12. Link-uri utile

13. Evenimente 
 
Copyright © 2020 USAMV Iaşi | Ultima actualizare: 2 august 2020