Departamente

Ştiinţe fundamentale în Zootehnie


Director de departament

Şef lucrări dr. Daniel SIMEANU
e-mail: dsimeanu@uaiasi.ro

 

Prof. univ. dr. Paul BOIŞTEANU
    — Fiziologie animală;
  • Tehnologia cărnii şi preparatelor din carne;
  • Procesarea produselor de origine animală;
  • Control şi expertiza cărnii şi a produselor din carne;
  • Management cinegetic.

Prof. univ. dr. Şteofil CREANGĂ
  • Genetică;
  • Biologia producţiilor;
  • Alimente modificate genetic.

Prof. univ. dr. Mircea Ioan POP
  • Nutriţie şi alimentaţie;
  • Aditivi furajeri;
  • Merceologia produselor alimentare.

Conf. univ. dr. Carmen-Olguţa BREZULEANU
  • Didactica specialităţii;
  • Managementul clasei de elevi;
  • Comunicare şi negociere.

Conf. univ. dr. Valerica GÎLCĂ
  • Ecologie şi protecţia mediului;
  • Ecologie şi ecoturism;
  • Botanică şi zoologie acvatică;
  • Hidrologie şi hidrobiologie;
  • Managementul mediului.

Şef lucrări dr. Doina LEONTE
  • Zooigienă;
  • Igienă alimentară;
  • Ihtiologie;
  • Alimentaţia peştilor;
  • Biologie celulară.

Şef lucrări dr. Mihaela IVANCIA
  • Ameliorarea animalelor.

Şef lucrări dr. Daniel SIMEANU
  • Nutriţie şi alimentaţie;
  • Nutriţie umană;

Şef lucrări dr. Roxana-Dana BUCUR
  • Construcţii;
  • Materiale şi construcţii în peisagistică.

Şef lucrări dr. Roxana LAZĂR
  • Fiziologia animalelor;
  • Tehnologia cărnii şi preparatelor din carne.

Asist. univ. dr. Raluca-Elena DONOSĂ
  • Nutriţia şi alimentaţia animalelor;
  • Zootehnie generală;
  • Tehnologia creşterii animalelor.

Asist. univ. dr. Cristina-Gabriela RADU-RUSU
  • Nutriţia şi alimentaţia animalelor;
  • Aditivi şi ingrediente în industria alimentară.

Asist. univ. dr. Alexandru USTUROI
  • Procesarea produselor de origine animală;
  • Inginerie tehnologică în alimentaţie publică şi agroturism;
  • Managementul mediului.

Prof. univ. dr. consultant Vasile TEUŞAN
  • Anatomie, Histologie, Embriologie.
  • Metode de conservare şi preparare a nutreţurilor.

Managementul producţiilor animale


Director de departament:

Prof. univ. dr. Marius Giorgi USTUROI
e-mail: umg@uaiasi.ro

 

Prof. univ. dr. Marius Giorgi USTUROI
  • Creşterea păsărilor;
  • Managementul producţiilor avicole;
  • Controlul calităţii alimentelor;
  • Controlul calităţii produselor alimentare;
  • Tehnologia laptelui şi a produselor derivate;
  • Controlul şi expertiza calităţii laptelui şi a produselor lactate.

Prof. dr. Benone PĂSĂRIN
  • Creşterea suinelor;
  • Acvacultură;
  • Managementul producţiei la suine.

Prof. univ. dr. Ioan GÎLCĂ
  • Tehnologia creşterii animalelor;
  • Zootehnie generală;
  • Materii prime animale;
  • Creşterea bovinelor.

Prof. univ. dr. Constantin PASCAL
  • Creşterea ovinelor şi caprinelor;
  • Managementul producţiei la ovine şi caprine;
  • Tehnologii generale animale;
  • Biotehnologii aplicate în industria alimentară;
  • Biotehnologia produselor alimentare tradiţionale.

Prof. univ. dr. Vasile MACIUC
  • Managementul producţiilor bovine;
  • Metodologia cercetării ştiinţifice;
  • Drept comercial;
  • Medicină judiciară şi contravenţii;
  • Tehnici de negociere şi contractare.

Şef lucrări dr. Gherasim NACU
  • Biologia reproducerii animalelor;
  • Biotehnologii de reproducţie în zootehnie;
  • Reproducţia animalelor acvatice;
  • Silvicultura şi produse ale pădurii;
  • Controlul producţiei agroalimentare ecologice.

Şef lucrări dr. Marius DOLIŞ
  • Apiculturã şi sericicultură;
  • Creşterea cabalinelor;
  • Etologie.

Şef lucrări dr. Bogdan Vlad AVARVAREI
  • Inginerie tehnologică în alimentaţia publică şi agroturism;
  • Procesarea producţiilor agroalimentare;
  • Managementul afacerilor;
  • Operaţii unitare în industria alimentară;
  • Condiţionarea şi păstrarea produselor agricole;
  • Inspecţie şi legislaţie în acvacultură.

Şef lucrări dr. Gabriel HOHA
  • Creşterea suinelor;
  • Controlul şi expertiza calităţii produselor extractive;
  • Exploatarea fondului piscicol din bazine naturale.

Şef lucrări dr. Corneliu LEONTE
  • Construcţii;
  • Construcţii agroturistice;
  • Controlul spaţiilor şi al parametrilor de depozitare.

Şef lucrări dr. Răzvan Mihail RADU-RUSU
  • Analize enzimatice şi imunologice în industria alimentară
  • Reologia produselor alimentare;
  • Creşterea păsărilor;
  • Tehnici experimentale.

Asist. univ. dr. Lenuţa FOTEA
  • Procesarea produselor din acvacultură;
  • Controlul şi expertiza cărnii de peşte;
  • Controlul calităţii produselor acvatice;
  • Merceologia produselor alimentare acvatice;
  • Tehnologii generale animale;
  • Amenajarea agroturistică a teritoriului.

Asist. univ. dr. Cristina SIMEANU
  • Managementul fermelor agroturistice;
  • Controlul şi expertiza calităţii peştelui şi a produselor acvatice;
  • Acvacultură.

Asist. univ. dr. Roxana Nicoleta RAŢU
  • Controlul şi expertiza calităţii laptelui şi a produselor lactate;
  • Controlul şi expertiza calităţii produselor avicole şi apicole;
  • Controlul calităţii alimentelor;
  • Tehnologia laptelui şi a produselor derivate.

Asist. univ. dr. Cătălin Emilian NISTOR
  • Controlul şi expertiza calităţii produselor extractive;
  • Principii şi metode de conservare a produselor alimentare;
  • Controlul şi expertiza calităţii produselor de morărit şi panificaţie;
  • Controlul şi expertiza calităţii peştelui şi a produselor acvatice;
  • Materii prime animale.

Prof. univ. dr. consultant Ioan VACARU-OPRIŞ
  • Tehnologia produselor de origine animală;
  • Creşterea animalelor.

Prof. univ. dr. consultant Ştefan LAZĂR
  • Apicultură şi sericicultură;

Conf. univ. dr. consultant Elena COSTĂCHESCU
  • Legislaţie U.E. privind biotehnologiile de reproducţie şi selecţie la animale;
  • Salmonicultură;
  • Acvacultură specială.