Ultimele ştiri


26 octombrie 2020: Simpozion

Cea de-a treia ediţie a simpozionului internaţional "Ethics and the Non-human World"
(6-8 noiembrie 2020).
» Afiş simpozion


14 mai 2020: Anunţ

Începând cu data de 18 mai 2020 se vor redeschide Clinica de Medicală şi Serviciul de Radiologie.
» Detalii despre programări, intervale orare şi alte măsuri


17 martie 2020: Anunţ

Miercuri, 18.03.2020, ora 10:00, în Amfiteatrul A1MV, va avea loc sedinţa Consiliului Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi, în vederea audierii candidaţilor la funcţia de decan pentru mandatul 2020-2024.


2019

26 iulie 2019: Anunţ

În perioada 1-31.08.2019, programul în cadrul clinicilor veterinare ale Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi va fi între orele 09:00-13:00, de luni pana vineri.


27-31 mai 2019: Workshop

Laboratorul de Chimioterapie Antimicrobiană organizează workshop-ul "Diagnosticul de laborator al infecţiilor produse de fungii dermatofiţi"
Detalii: Prof. dr. Mihai Mareş (mmares@uaiasi.ro)


9 mai 2019: Conferinţă

"The zebrafish brain: an overview"
Locaţie: Laboratorul de Histologie, ora 12:30.
Prezintă: Prof. dr. Carla Lucini
(Università degli Studi di Napoli Federico II)
» Afiş


7 mai 2019: Workshop

"Perspectiva erei post-antibiotice: aşteptăm sau ne implicăm?"
Locaţie: Amfiteatrul A1MV, ora 12:00
Prezintă: Conf. dr. Dorina Carter Timofte
» Afiş


18-19 aprilie 2019: Seminar internaţional

"Actualităţi în patologia animalelor de fermă şi de companie"
Detalii: Prof. dr. Gheorghe Solcan (gsolcan@uaiasi.ro)
» Afiş


11-12 aprilie 2019: Workshop

Departamentul de Radiologie şi ARDIV organizează workshop-ul "Ecocardiografie la câine"
Detalii: Prof. dr. Vasile Vulpe (vvulpe@uaiasi.ro)

2018

19-20 aprilie 2018: Simpozion ştiinţific studenţesc

Simpozionul ştiinţific studenţesc este o manifestare de tradiţie în cadrul USAMV Iaşi, desfăşurându-se în primăvara fiecărui an.
Scopul Simpozionului este de a crea cadrul pentru prezentarea şi dezbaterea lucrărilor ce conţin rezultate ştiinţifice şi tehnice obţinute de către studenţii participanţi pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică între participanţi.
Mai multe detalii:
http://www.uaiasi.ro/index.php?lang=ro&pagina=pagini/simpozion-studentesc.html


28 martie 2018: Conferinţă

ASV Iaşi organizează Conferinţa de Neurologie (ediţa a II-a) miercuri, 28.03.2018, în Amfiteatrul A1MV.
» Afiş


2-3 martie 2018: Workshop

Workshop de imagistică a toracelui la câine şi pisică (organizat de ARDIV)
Din program:
- radiografie, ecografie, endoscopie, hands-on!
- endoscopia aparatului respirator (Lector Dr. Constantin V. Ifteme de la Centrul de Endoscopie şi Chirurgie Minim Invazivă)
- aparatură endoscopică de ultimă generaţie şi mare fidelitate adusă de firma Karl Storz.
Contact:
0232 407.571, office.ardiv@gmail.com sau pagina de facebook a Laboratorului de Radiologie FMV Iaşi.

2017

19 decembrie 2017: Serbare

Marţi, 19 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, în Aula Magna "Haralamb Vasiliu" va avea loc spectacolul "Serbare de Crăciun". Evenimentul a fost organizat USAMV Iaşi în colaborare cu Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari Iaşi
» Afiş


iunie - decembrie 2017: Proiect

USAMV Iaşi derulează proiectul "Modernizarea managementului universitar şi a transferului de cunoaştere spre mediul de afaceri în cadrul USAMV Iaşi", finanţat prin FDI, competiţia naţională 2017.
» Comunicat


10-11 noiembrie 2017: Workshop

21 de studenţi din ultimul an de la Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi au participat la workshop-ul de imagistică a abdomenului la câine.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa specialiştilor în domeniu, atât din ţară, cât şi din străinătate, printre aceştia: Prof. Dr. Meomartino Leonardo (Italia), Prof. Dr. Vulpe Vasile, Dr. Ifteme Constantin, Dr. Bianca Bofan, Dr. Baisan Radu, şef Lucr. Dr. Purdoiu Robert Cristian, Drd. Oana Bîrsan.

"Workshop-ul de imagistică a abdomenului la câine s-a desfăşurat pe parcursul a două zile şi a cuprins noţiuni despre ecografie, radiografie şi endoscopie la această specie, atât parte teoretică, dar şi parte practică, realizate în clinicile noastre veterinare. Vorbim despre noţiuni ce se învaţă a fi aplicate de către medicii începători", a precizat, prof. univ. dr. Vasile Vulpe, Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi.


20 octombrie 2017: Workshop

Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi a organizat la finalul lunii octombrie 2017 Worhshop-ul "Malaria şi dirofilarioza", desfăşurat cu prilejul Zilelor USAMV Iaşi., în cadrul proiectului Erasmus + KA2 Strategic Partnerships for higher education, Zoonoses Online Education.
» Comunicat


18 octombrie 2017: Workshop

Simpozionul "Medicină regenerativă - ştiinţă, practică şi interdisciplinaritate", desfăşurat în Amfiteatrul A1MV, al Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi.
» Mai multe detalii


6 octombrie 2017: Workshop

Asociaţia Studenţilor Veterinari Iaşi şi Asociaţia Română de Diagnostic Imagistic Veterinar (ARDIV) au organizat seminarul ştiinţific cu titlul: "Abordarea pacientului critic renal. Puncte critice, elemente de diagnostic şi de noutate".
» Mai multe detalii


29 septembrie 2017: Simpozion

Simpozionul Naţional de Imagistică Veterinară "Examenul imagistic la animalele de rentă şi de companie. Urgenţe în medicina veterinară" a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia Română de Diagnostic Imagistic Veterinar (ARDIV).
La eveniment au participat lectori din ţară şi străinătate, cu lucrări din domeniile: diagnostic imagistic (radiografie, ecografie, endoscopie), urgenţe chirurgicale, terapie intensivă, aspecte cardiologice de ordin practic. Simpozionul a fost structurat în două conferinţe:
- Patologie şi imagistică la animale de rentă
- Imagistica unor afecţiuni la animalele de companie. Urgenţe în medicina veterinară.

"Ne aflăm la cea de-a patra ediţie a simpozionului la care participa şi doi lectori din străinătate. De această data vom aborda două teme diferite pentru cele două zile de conferinţe. Ne interesează imagistica la animalele de rentă, în special ecografia abdomenului, afecţiuni ale aparatului de reproducere, iar la animalele de companie subiectele sunt diverse, plecând de la urgenţe veterinare şi intervenţii rapide şi până la oxigenoterapie şi transfuzii de sânge", a precizat Prof. Dr. Vasile Vulpe.


septembrie 2017: Profesori ai FMV Iaşi premiaţi

Două cadre didactice ale Facultăţii de Medicină Veterinară USAMV Iaşi, Prof. Dr. Gheorghe Solcan şi Prof. Dr. Gheorghe Savuţa, au fost premiate în cadrul Congresului Naţional de Medicină Veterinară, organizat de Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România.
Evenimentul s-a desfăşurat în colaborare cu Facultatile de Medicină Veterinară şi unele organizaţii profesionale, la Cluj în perioada 20-23 septembrie 2017.
» Premii


9 iunie 2017: Workshop

În Amfiteatrul A1 al Facultăţii de Medicină Veterinară va avea loc workshop-ul ştiinţific "Romanian Pathology Roadshow 2.0", organizat de compania Medist Life Science.
"Este un eveniment organizat pentru lumea medicală din Iaşi, atât pentru partea de medicină umană, cât şi pentru cea veterinară, cu scopul de a dezbate şi promova sistemele inovative din domeniul histologiei", a precizat Bogdan Cobzaru, reprezentant Medist Life Science.


26 mai 2017: Marşul absolvenţilor

Va începe la ora 16:30 când coloana tinerilor absolvenţi va pleca de la USAMV Iaşi, urmând să se întâlnească pe drum cu absolvenţii celorlalte universităţi ieşene.
» Detalii despre traseu


23 mai 2017: Prezentare Prof. dr. Jacques Guillot

Marţi, 23 mai 2017, în Amfiteatrul A1 al Facultăţii de Zootehnie a USAMV Iaşi va avea loc prezentarea "Acarienii din familia Sarcoptidae şi patologiile determinate de aceştia la câine şi pisică", susţinută de domnul Prof. dr. Jacques Guillot de la Facultatea de Medicină Veterinară din Maison-Alfort, unde este şef al departamentului de dermatologie, micologie şi parazitologie, membru fondator al platformei ESCCAP, destinata studenţilor şi medicilor.

Subiectul principal al prezentării a fost: Acarienii sarcoptidae şi boli produse la animalele de companie. Vorbim despre afecţiuni foarte frecvente care se pot transmite uneori la om, fiind de o mare importanţă ca studenţii să fie la curent cu acţiunea acestor paraziţi. Domnul dr. Jacques Guillot a prezentat cazuri întâlnite în clinica unde îşi desfăşoară activitatea şi în clinici cu care colaborează (din Franţa şi străinătate) şi a adus în discuţie cercetări ale eficacităţii unor noi substanţe active pe modele de animale, în laborator.


20 mai 2017: Workshop

Workshop-ul "Suturi viscerale - ediţia I" susţinut de Şef lucrări Dr. Eusebiu Viorel Şindilar şi Şef lucrări Dr. Liviu Burtan, sâmbătă, 20.05.2017
» Afiş


9 mai 2017: Conferinţă

Conferinţa "Examenul neurologic şi neurolocalizări la animalele de companie" susţinută de Şef lucrări Dr. Mihai Musteaţă, marţi, 09.05.2017. ora 18:00, în Amfiteatrul A1 MV.
» Afiş


27 aprilie 2017: Conferinţă

Joi, 27 aprilie 2017, s-a desfăşurat Conferinţa "Influence of Neurotophins on Nervous and Non-neuronal Tissues Phisiology", susţinută de către Assoc Prof. Carla Lucini, Universiti degli Studi di Napoli Federico II.
La eveniment au participat specialişti în domeniu, cadre didactice de la Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi şi doctoranzi. Principala temă de discuţie a fost despre neurotrofine care reprezintă un grup de citokine implicate în funcţionarea neuronală, dar şi a numeroase organe şi ţesuturi. Descoperitorii acestora (Hamburger, Levi-Montalcini şi Cohen) au primit premiul Nobel pentru Medicină în 1988. Colectivul Universităţii Napoli studiază pe model experimental implicaţiile neurotrofinelor in procesul de îmbătrânire şi în vindecarea unor leziuni ale sistemului nervos.

"Colaborarea cu USAMV Iaşi a constat în acceptarea pentru un stagiu de cercetare prin proiect POSDRU 77222 a dr. Lavinia Elena Nechita (fostă doctorandă a d-lui Prof. Dr C. Cotea) şi publicarea în comun a lucrării cotate ISI «Neurotrophins and specific receptors in the oviduct tracts of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica)» (autori: Maruccio, L; Castaldo, L; D'Angelo, L; Gatta, C; Lucini, C; Cotea, C; Solcan, C; Nechita, EL)", a precizat domnul prof.dr. Gheorghe Solcan, prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi.


21-23 aprilie 2017: Conferinţă de cardiologie

Conferinţa de cardiologie: "De la clinică la terapie în afecţiunile cardiologice la câine şi pisică" la Facultatea de Medicină Veterinară.
Pentru prima dată în România, titularii disciplinelor de Cardiologie Veterinară de la toate Universităţile Agronomice din ţară (USAMV Cluj-Napoca, USAMVB Timişoara şi USAMV Bucuresti) s-au reunit la Iaşi pentru a afla şi dezbate noutăţile din acest domeniu.


1 aprilie 2017: Workshop

Facultatea de Medicină Veterinară organizează pe data de 1.04.2017, la Clinica de Obstetrică, workshop-ul intitulat: "Diagnosticul paraclinic al gestaţiei la căţea şi pisică". Vă aşteptăm!
» Afiş


31 martie 2017: Workshop

Facultatea de Medicină Veterinară organizează vineri, 31.03.2017, între 9:00 şi 15:00, în Sala verde de conferinţe, workshop-ul: "Diamed, lider mondial in furnizarea de teste pentru diagnosticarea imunohematologică în laboratoare şi bănci de sânge"
» Afiş


4-12 martie 2017: Şcoală de iarnă

În perioada 4-12 martie 2017 se desfăşoară Şcoala de iarnă intitulată "Scientists together for vectors and vector-borne disease research - an intensive laboratory training course"
» Comunicat de presă