Descrieri proiecte

Eveniment caritabil pentru Căsuţa pisicească

21 septembrie 2019

Căsuţa pisicească este unul dintre adăposturile de animale din Iaşi pe care încercăm să-l susţinem de câteva ori pe an prin evenimentele noastre caritabile.
La mijocul lunii septembrie, înainte de a începe anul universitar 2019-2020, am observat postat pe o reţea de socializare un anunţ prin care doamnele ce se ocupă de Căsuţa Pisicească cereau ajutor sub formă de hrană sau consumabile pentru pisici. Sesizând problema, voluntarii ASVI s-au mobilizat, iar în prima săptămână din semestrul întâi (16-20 septembrie 2019) au organizat o strângere de fonduri în cadrul facultăţii.
Cu suma strânsă de la studenţii ce şi-au dorit să ajute această cauză, au fost cumpărate mâncare şi obiecte necesare îngrijirii animalelor. Pe data de 21 septembrie, câţiva studenţi au mers în satul Ciurbeşti, una dintre cele două locaţii unde sunt adăpostite animalele. Pe lângă predarea produselor cumpărate, au stat să ajute la curăţarea ţarcurilor, iar studenţii din ani mai mari de studiu au ajutat la pregătirea tratamentului zilnic al pisicilor bolnave.

"Treasure Hunt" (26 septembrie 2019)

Proiectul "Treasure Hunt" a pornit din dorinţa de a-i ajuta pe studenţii din anul I să găsească mai uşor sălile de curs şi de laborator în care îşi vor desfăşura activitatea didactică, dar să şi descopere campusul studenţesc. Ideea proiectului este simplă: se formează 4 sau mai multe echipe din studenţi de anul I (grupa engleză şi grupa de română) fiecare echipă primind câte o culoare ce îi va reprezenta pe tot parcursul jocului. Aceştia pornesc în căutarea "comorii" în întreg campusul, rezolvând la punctele de întâlnire câteva jocuri sau ghicitori, primind astfel indicii a căror culoare corespunde cu cea a echipei pentru următoarea locaţie. Echipa care va reuşi să parcurgă etapele concursului în cel mai scurt timp, câştigă premiul cel mare. Toate echipele sunt premiate, dar „comoara” fiecărei echipe va fi în funcţie de locul ocupat în clasament.

Blind date (9-11 octombrie 2019)

Blind date este un eveniment dedicat bobocilor. Ne-am inspirat din originalul „blind date” şi l-am adaptat altor nevoi. Când eşti în primul an de facultate nu cunoşti pe nimeni de multe ori, nu ştii unde sunt sălile de curs sau ce să faci ca să te adaptezi mai uşor la noua viaţă de student. Varianta noastră de blind date presupune alegerea aleatorie a mai multor locuri din Iaşi (un parc, o cafenea), unde se vor întâlni un boboc cu un student dintr-un an mai mare. În urma întâlnirii, studentul din anul I va rămâne cu un prieten, câteva tips and tricks legate de facultate, şi, de ce nu, cu un loc fain de ieşit în oraş.
La eveniment au participat 18 persoane pe care le-am grupat în 9 perechi, fiecărei perechi atribuindu-se o zi şi o locaţie, în funcţie de programul fiecăruia.

Conferinţă "Introducere în homeopatia veterinară" (23 octombrie 2019)

Lector: Dr. Irina Lipovan
Ne dorim ca prin aceste conferinţe să atingem cât mai multe subiecte de interes pentru studenţii Facultăţii de Medicină Veterinară. Astfel, cum cunoaşterea ramurii de medicină alternativă este la fel de importantă ca orice altă ramură a medicinii clasice, dar şi având parte şi de studenţi interesaţi de acest subiect care este foarte puţin explorat în facultate, am organizat în colaborare cu doamna doctor Irina Lipovan o conferinţă în cadrul căreia ni s-au prezentat elementele de bază ale homeopatiei veterinare. La sfârşitul evenimentului am organizat o tombolă cu premii primite prin sponsorizare de la compania Boiron.

Schimb de experienţă ASVI Iaşi - IVSA Elazig (20-28 octombrie 2019)

Astfel de schimburi de experienţă reprezintă oportunitatea de a ne dezvolta personal, profesional şi social.
Cunoaşterea structurii învăţământului facultăţii respective, familiarizarea cu campusul, căminele studenţeşti, sălile de cursuri şi laboratoarele, relaţionarea cu studenţii şi cadrele didactice sunt doar o parte din evenimentele sau locurile care dau farmec acestei activităţi internaţionale.
Cum în fiecare an universitar încercăm să avem parte de cel puţin câte un schimb de experienţă între facultatea noastră şi o altă facultate din lume sau din ţară, în anul universitar 2019-2020 am semnat un contract cu Elazig, Turcia.
În perioada 20-28 octombrie 2019, 5 studenţi ai Facultăţii de Medicină Veterinară din Elazig au venit în Iaşi, în campusul USAMV pentru a vedea ce înseamnă să fii student în Iaşi.

AMVAC (7-9 noiembrie 2019)

Când afirmăm că iubim să facem voluntariat, nu ne limităm doar la nivel de asociaţie. În perioada 7-9 noiembrie 2019, pe parcursul celor 3 zile în care s-a desfăsurat congresul AMVAC (Asociaţia Medicilor Veterinari pentru animale de Companie din România), 5 membri ai asociaţiei am ajutat la organizarea şi desfăşurarea evenimentului.

Târg Handmade (2-6 decembrie 2019 şi 2-6 martie 2020)

Organizat an de an, târgul handmade are mare succes atât printre voluntari cât şi printre studenţii şi cadrele didactice ale facultăţii. Scopul târgului este cel de a strânge bani din vânzarea obiectelor confecţionate de voluntarii noştri şi de a-i dona, sub formă de alimente şi/sau medicamente pentru animalele oamenilor care au nevoie de ajutor în îngrijirea acestora. Târgul handmade este organizat în două ediţii: de iarnă şi de primăvară. În ambele ediţii stimulăm creativitatea voluntarilor care se implică să realizeze cele mai frumoase lucruri handmade, dar şi empatia, ajutându-i pe oamenii cu resurse limitate care au grijă de animalele fără stăpân. Fiecare târg este diferit şi nu ştim niciodată câţi bani vom strânge la final, astfel că ne alegem cauza/cauzele pe care le ajutăm abia după terminarea proiectului.

Cu un orar al târgului bine pus la punct şi desfăşurat pe o perioadă de o săptămână în incinta facultăţii reuşim, de cele mai multe ori, să strângem bani cât să acoperim cheltuielile pentru unul-două cazuri. În cadrul ediţiei din iarnă, desfăşurată în perioada 02-06 decembrie 2019, am reuşit să ajutăm două cazuri prin donaţii sub formă de mâncare şi medicamente. Restul banilor rămaşi au fost donaţi Asociaţiei „Sterilizări de nota 10 lei”, care se ocupă cu sterilizarea animalelor fără stăpân. La ediţia ce a avut loc primăvara, în intervalul 02-06 martie 2020, voluntarii noştri au realizat mărţişoare şi alte decoraţiuni care duc cu gândul la primăvară. În urma acestui târg am reuşit, din banii strânşi, să ajutăm un caz. I-am implicat şi pe stundeţii de la secţia de limba engleză, mergând cu toţii să donăm mâncare.

ASVI colectează, Salubris te premiază (6 decembrie 2019 - 10 februarie 2020)

Am observat că în timpul sesiunii şi mai ales după finalizarea examenelor, studenţii au obiceiul de a folosi şi arunca foarte multe materiale din hârtie. Din grijă pentru mediu, ne-am gândit la organizarea unui concurs pentru a încuraja reciclarea şi colectarea selectivă a deşeurilor. Astfel, în parteneriat cu SALUBRIS şi cu asociaţia ProMedVita, am desfăşurat în perioada 6 decembrie – 10 februarie un concurs. de reciclat.
Concursul a constat în gruparea participanţilor în echipe de câte 2 sau 3 persoane, urmând ca acestea să colecteze şi să aducă la sediul asociaţiei noastre în perioada menţionată o cantitate cât mai mare de PET-uri şi de deşeurile din carton sau hârtie Primele 3 echipe care vor strânge cele mai mari cantităţi de obiecte reciclate vor fi premiate. Aici intervine sprijinul companiei Salubris care s-a oferit conform contractului semnat să ne ajute cu colectarea periodică a deşeurilor strânse şi cu procurarea premiilor.

Datorită sponsorizării în valoare de 3000 de lei am oferit 3 premii care constau în:
- premiul I – fiecare membru al echipei primeşte câte un abonament full time, pe 3 luni de zile la Vivertine,
- premiul II – fiecare membru al echipei primeşte câte un pachet cu obiecte de papetărie şi birotică necesare pe parcursul unui an universitar,
- premiul III – membrii echipei primesc câte un bilet pentru un film la alegere + gustare în timpul filmului.

Impactul concursului a fost asupra 350 de studenţi la medicină veterinară, dintre care doar o parte s-au şi înscris în concurs, formând în total 28 de echipe care s-au întrecut; diferenţa de studenţi a participat la reciclare aruncând hârtia şi PET-urile la coşurile de gunoi puse special de noi în camine. Nu doar studenţii au participat, ci şi câteva cadre didactice care, după o rundă de curăşenie în birou au reuşit împreuna să adune 324,1 kg de maculatură.
La finalul concursului am reuşit să colectăm în total : 1215 kg si 1512 PET-uri.

Worldwide vets

Pe data de 12 mai am postat primul interviu din prima serie numită Worldwide Vets. Interviurile sunt luate unor absolvenţi ai facultaţii noastre, ideea pornind de la frustrările şi lipsa de motivaţie a colegilor noştri sau chiar a absolvenţilor. Mulţi îşi doresc să profeseze în străinătate sau să lucreze în ţară în diverse domenii, dar foarte puţini deţin informaţiile necesare pentru a ajunge acolo. De asemenea mulţi studenţi se lovesc de întrebarea "Eu ce voi face când termin?", gândindu-se că nu vor reuşi să se angajeze nicăieri. Prin aceste interviuri încercăm să ridicăm moralul colegilor noştri şi de asemenea să le aducem informaţii cât mai actualizate din domeniu.

Interviurile le puteţi găsi pe site-ul https://ivsaasviasi.wixsite.com/asvi



 

 

LINK-URI UTILE

» IVSA (International Veterinary Students' Association)
» IVSA Iaşi
» FMV Iaşi
» USV Iaşi





CONTACTEAZĂ-NE

Pentru informaţii suplimentare şi nelămuriri, nu ezitaţi să ne contactaţi.



 

©2014-2021 USV Iaşi ¦ Ultima actualizare: 26 martie 2021